Heembouw laat ook nieuwe huisvesting Studio Anneloes 3D-printen

2 april 2021

Heembouw weet als geen ander wat het effect van een 3D-geprinte maquette kan hebben op de klant. Blijk van waardering, extra genieten van het ontwerp en noem nog maar een aantal redenen op. Dit keer hadden wij de uitdaging om van het ontwerp van de nieuwe huisvesting van Studio Anneloes iets moois te maken. Op het Businesspark Amsterdam Osdorp start Heembouw in mei met de realisatie van een nieuwe huisvesting voor Studio Anneloes. Studio Anneloes is een Nederlands dameskledingmerk, dat in de afgelopen 15 jaar is uitgegroeid van een twee-manszaak tot een serieuze speler op de Nederlandse damesmode markt. Op hun huidige locatie in het World Fashion Centre was geen ruimte meer om nog verder te groeien, daarom is de stap gemaakt nu een eigen pand te gaan bouwen.

Heembouw Architecten maakte het ontwerp voor de nieuwe huisvesting, die bestaat uit kantoren, een magazijn en een showroom, waar de collectie van dit modemerk aan de retailers getoond kan worden. Bij het ontwerp was het belangrijk dat ook het pand de “Studio Anneloes” sfeer ademt, zodat gebouw en collectie elkaar zullen gaan versterken.

Wij hebben natuurlijk geprobeerd om de 3D-print ook zoveel mogelijk sfeer uit te laten stralen en daarbij niet alleen aan het gebouw gedacht, maar ook aan de omgeving. Zo is het water rondom het terrein ook daadwerkelijk lager en zijn taluds, steiger en zelfs vlaggen met logo 3D-geprint.

Met een afmeting van ongeveer 50 x 50 cm is het een uiterst smaakvol geheel geworden.