Hoe werken wij?

Bij cad2reality werken we met hoogstaande 3D print software die ons in staat stelt om full color 3D prints aan de hand van schetsen, ideeën, computermodellen en andere input te leveren. Een 3D model printen was nog nooit zo makkelijk! Met meer dan 30 jaar aan 3D ervaring en 10 jaar ervaring met full color 3D printen helpen wij klanten die zelf geen 3D printer hebben bij het maken van 3D modellen.

Wij denken met je mee en we vinden het belangrijk dat je geen twijfels hebt over de stand van zaken. We gaan voor duidelijkheid, nemen je twijfels weg en zoeken samen met jou naar de optimale oplossing voor jouw idee. Onze 3D specialisten streven samen met jou naar het hoogst haalbare. Dit doen we in drie stappen.

Stap 1: Lever een idee, schets, 2D of 3D-model aan.

Nadat we je aanvraag hebben ontvangen checken we de wensen, bespreken we de mogelijkheden en bekijken we eventuele alternatieven. Na stap 1, het aanleveren van een idee of schets, stellen we een vrijblijvende offerte op. We werken dus altijd voor een vooraf bepaalde prijs, die afhankelijk is van het printvolume en de aangeleverde gegevens. Je weet dus vooraf altijd waar je aan toe bent.

Stap 2: Wij maken hier een printbaar 3D-model van.

Na het ontvangen van de opdracht beginnen wij aan stap 2: een compleet printbaar 3D bestand creëren. Voordat we een 3D model printen, sturen we een PDF-bestand ter controle, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Dit kun je helemaal in 3D op je computer bekijken. Zo beoordeel je gemakkelijk de vorm, de kleuren en het detailniveau. Op- of aanmerkingen kunnen eenmalig kosteloos worden doorgevoerd.

Stap 3: Nadat het 3D-model is goedgekeurd printen wij het model in kleur!

Ten slotte gaan we over tot stap 3: het 3D model printen. Dit gebeurt veelal ’s nachts i.v.m. de printtijd die soms tot wel 20 uur in beslag neemt. Na het printproces halen we het model uit de poeder, blazen we het schoon en behandelen we het in een lijmbad na. Extra bescherming en verfraaiing bieden we onder andere middels een op maat gemaakte plexiglas vitrine, waar jouw 3D print in geplaatst kan worden. Gaat het om een maquette, dan worden alle onderdelen op een 2D-bedrukte onderplaat gemonteerd en, indien gewenst, ook voorzien van een plexiglas vitrinekap. Daarnaast verzorgen wij ook transportkoffers, flightcases en andere speciale wensen.

Wat je opdracht ook is: cad2reality ontzorgt je dankzij het professionele 3D print proces. Wij maken je idee direct tastbaar!