Maquette nieuwe Hoogvliet Distributiecentrum

24 januari 2020

Op vrijdag 24 januari 2020 vond, onder toeziend oog van 250 genodigden, waaronder Leen Hoogvliet en Annemarie Jorritsma, de pre-opening plaats van het Hoogvliet Distributie- en Servicecentrum op bedrijventerrein Prisma in Bleiswijk. Ter ere hiervan hebben wij hiervan een indrukwekkende 3D-geprinte maquette gemaakt. Deze is als geschenk aan Leen Hoogvliet gegeven.

Het ontwerp van het gebouw is gedaan door Arcadis. Omdat het al om een definitief ontwerp gaat hadden zij een grote hoeveelheid zeer gedetailleerde IFC-bestanden. Dit was teveel informatie voor de 3D-print. Arcadis heeft om die reden een vereenvoudigd bestand in Sketch-Up formaat aangeleverd, waarmee wij in staat zijn geweest om de maquette te maken. Zelf hebben wij het ontwerp van de voetplaat gemaakt en ook 3D-printbestanden gemaakt van specifieke Hoogvliet vrachtwagens. Alles is geprint in schaal 1:500. De maquette heeft een afmeting van 1300×650 mm.

Als relatiegeschenk hebben we ook nog een 3D-print gemaakt in “gadget-formaat”. Wij kunnen in verschillende afmetingen standaard vitrines leveren. Dit model paste mooi in een vitrine van 200x100x35 mm. Het resultaat is te zien op onderstaande foto’s. Verrassend blijft het detailniveau op deze schaal.