3D-print Meentwal Nieuwegein als exclusief relatiegeschenk

24 maart 2017

Hypermodern wonen in sfeer van industrieel erfgoed. Het ontwerp van het appartementencomplex Meentwal te Nieuwegein van Hans Been architecten is geïnspireerd op het wereldberoemde “Flatiron building” (het strijkijzergebouw) in New York. Lunee Vastgoed wilde hiervan graag 6 mooie full color 3D-prints om te schenken aan betrokken partijen. Uiteraard hebben wij onze uiterste best gedaan om een passende oplossing te maken.

Als eerste was Arthur van Neerijnen van Lunee Vastgoed verbaasd dat wij met IFC-bestanden overweg konden. Hij had namelijk bij meerdere partijen geprobeerd om de 3D-prints te laten maken, maar niemand kon iets met zijn bestanden. Voor ons geen enkel probleem. Wij vragen juist om IFC-bestanden, omdat dit het standaard uitwisselingsformaat in de “BIM-wereld” is.

Het 3D-model hebben wij passend gemaakt voor één van onze standaard vitrines (300x300x150 mm). De printschaal werd hierdoor 1:350. Op de voetplaat hebben wij de omgeving (2D) geprint, waardoor de locatie van het complex meer herkenbaar is en ook het logo van Lunee aanwezig kon zijn. Op de kopse kanten van het complex is een herkenbaar motief gemetseld. Deze hebben wij als texture aangebracht op het model en direct mee geprint. Het geheel is compleet gemaakt met 3D-geprinte auto’s, wat ook een goed schaalgevoel geeft.