Mooring System in flightcase voor Jumbo Offshore

8 maart 2017

Regelmatig maken wij full color 3D-prints voor Jumbo Offshore. Het zijn dan altijd 3D-prints in schaal 1:100, die worden geplaatst op de aanwezige schaalmodellen van hun schepen. Zij worden dan gebruikt op beurzen om te laten zien wat Jumbo kan transporteren en installeren. Dit keer betrof het een mooring-systeem van een gasproductie-faciliteit. Deze set van 3D-prints hebben wij compleet in een flightcase geleverd. Als extra hebben wij dit keer ook 3 sets in schaal 1:400 geprint.

Het systeem bestond uit 5 te printen onderdelen. Een basisconstructie, die door middel van 3 heipalen aan de zeebodem verankerd wordt en een yoke, die scharnierend aan deze basisconstructie vastzit en met kettingen aan de gastanker verbonden wordt. Voor dit model hebben wij zelf 3D-bestanden gemaakt en omgezet naar 3D-printbestanden en de juiste kleuren gegeven.

Het geheel paste in een “standaard” flightcase, waarvan wij het interieur op maat gemaakt hebben. Zo kan alles veilig vervoerd worden naar de verschillende beurzen.