Presentatie nieuwe KLM ICA Crown Lounge

17 september 2017

Tijdens het KLM Open, dat van 14-17 september op The Dutch in Spijk gespeeld werd, is het nieuwe ontwerp van de KLM ICA Crown Lounge gepresenteerd door middel van 2 full color 3D-geprinte maquettes.

De internationale KLM Crown Lounge op Schiphol ondergaat de komende twee jaar een grote verbouwing en wordt bijna twee keer zo groot. De lounge tussen de E- en F-pier krijgt onder meer een extra verdieping, een buitenterras en een nieuwe inrichting.

Om alvast een tipje van de sluier te geven mochten wij twee maquettes printen, waarbij vooral duidelijk werd hoe het ontwerp er vanaf de buitenkant uit gaat zien. Iedereen zal hierin de knipoog naar het bekende KLM-huisje herkennen.

Wij hebben ervoor gekozen om op een voetplaat een luchtfoto te printen van het gedeelte van Schiphol waar de E-, F- en G-pier zich bevinden. In het klein hebben wij daarop 3D-prints van de belendende bebouwing in het wit gemonteerd en in kleur aangegeven waar de nieuwe KLM Lounge zich bevindt. Uiteraard hebben wij ook vliegtuigen 3D-geprint om het geheel “af te maken”. Hierdoor krijg je een goed beeld over de locatie van de nieuwe KLM Lounge.

Daarnaast hebben wij in schaal 1:150 een gedeeltelijk opengewerkte full color 3D-print gemonteerd van de KLM Lounge zelf. Uiteraard wordt het geheel beschermd door een plexiglas beschermkap. Op basis van een aangeleverd IFC-bestand en veel creativiteit van onze kant hebben wij de prints binnen de strakke deadline kunnen opleveren en zijn we erg tevreden over het resultaat. Wij willen graag Marleen Krijgsman van WISH! Company bedanken voor deze interessante opdracht.